zaterdag 13 februari 2016

Koffie caramel cupcake


Dit is echt weer een zalige cupcake inclusief een smakelijke botercrème! Dus aan de slag. Eerst warm je de oven voor op 170 graden. Doe de zachte roomboter in een mengkom. mix het luchtig. Doe de suiker erbij en mix vrolijk verder. Dan 1 voor 1 de eieren erbij. Daar ben je snel klaar mee natuurlijk want het zijn er maar 2. Zeef het bakmeel erboven en mixen maar weer. Kook wat water om met oploskoffie sterke koffie te zetten (of zet op een andere manier een pittig bakkie....). Ik doe van de oploskoffie 2 theelepels in een kopje en vul het voor de helft met het hete water. Laat een beetje afkoelen. De fudge ( zachte caramelstukjes) in kleine stukjes snijden. Aan het beslag mag je de caramelsiroop en 4 eetlepels van de koffie toevoegen. Kort mixen en dan als laatste de fudge erdoor spatelen. In een muffinvorm doe je papieren bakvormpjes. Met een ijslepel in elk vormpje beslag doen. Met 20 minuten in de oven heb je mooie goudbruine cupcakes. De cupcakes moeten nu helemaal afkoelen voordat je er botercrème op gaat smeren.
In een schone kom doe je de zachte boter voor de botercrème. De boter eerst zacht en smeuïg mixen, dan de poedersuiker erbij. Zet de mixer niet te hard anders heb je een witte wolk in je keuken ;-). Als het goed gemengd is, mag je de saus, siroop en het water erbij doen. Opnieuw mixen. Je botercrème is nu klaar voor gebruik. Je kunt het opbrengen met een spuitzak als je daar handig mee bent. Ik niet, dus ik breng een laagje aan met een spateltje. Hierna heb ik ze nog versierd met een decoratiestift (dr Oetker) met caramelsmaak en wat nougatine. Deze moet je echt eens proeven!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen