donderdag 11 februari 2016

Pecan sinaasappelontbijtkoek


Het is alweer een tijdje geleden dat ik een nieuwe ontbijtkoek heb gepost. Dat kwam omdat ik een paar keer vertrouwde recepten heb gekozen. Maar dit keer weer een nieuwe variant. Om te beginnen verwarm je de oven voor op 180 graden. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de schil. Hierna de sinaasappel uitpersen zodat je voldoende sap hebt. In een mengkom doe je de bruine suiker en de honing. Zeef het meel erboven. De kaneel en koekkruiden mogen erbij. De twee eieren toevoegen. Met een garde door elkaar roeren. Ook de rasp en sinaasappelsap plus de melk mogen erbij. Roeren maar weer. De geconfijte sinaasappelschil in kleine stukjes snijden of knippen met een schaar. De pecannoten zijn niet zo erg hard, dus die kun je met de hand in stukjes verbrokkelen. De hagelslag en kandijsuiker hoef je alleen af te wegen en al de ingrediënten spatel je door het beslag. In een ingevette cakevorm leg je bakpapier. Hierin schep je het beslag. De eerste 40 minuten bak je de ontbijtkoek op 180 graden, dan zet je de oven omlaag naar 130 graden. De ontbijtkoek moet dan nog een kwartier in de oven. De totale baktijd is dus 55 minuten. Zodra de ontbijtkoek uit de oven komt, stort je deze voorzichtig, haal het bakpapier eraf en wikkel de ontbijtkoek meteen in aluminiumfolie. Doordat je dit doet terwijl de koek nog heet is, blijft de buitenkant smeuïg. Als je dit niet doet, wordt de buitenkant harder, meer zoals cake. Deze pecan sinaasappelontbijtkoek is een smakelijk tussendoortje!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen