maandag 11 april 2016

Courgette op de bbq (vegetarisch)


Dit is een lekker bijgerecht van groente van de bbq. Zo heb je ook wat anders dan alleen vlees en stokbrood. Je hebt een aluminium bakje nodig of je maakt er zelf een van aluminiumfolie. Vet deze een beetje in. Snij van de courgette den onder en bovenkant af, was hem en snij in stukjes. Leg de courgettestukjes in het bakje. Doe nu de kruidenolie erover, samen met de eetlepel bruschettakruiden. Schep door elkaar en pers een teentje knoflook erboven. Snij de puntpaprika na het wassen in kleine stukjes. Was de cherrytomaatjes en snij doormidden. Snij de lenteui in stukjes en was ze. Ik doe dat door ze in een zeefje te doen en onder de kraan te houden, anders ligt de helft bij mij al in de gootsteen. Maar dat kan natuurlijk door mijn onhandigheid komen. Doe de lenteui, tomaatjes en puntpaprika bij de courgette en hussel door elkaar. De zongedroogde tomaat in stukjes snijden en erbij doen. Bestrooien met wat peper en italiaans zeezout. Het moet ongeveer een minuut of 7 op het rooster van de bbq staan. Af en toe doorroeren. Heerlijk! Zo kom je toch ook aan je groente bij de bbq of je hebt een gerecht voor iemand die vegetarisch is en bij je komt eten...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen