zondag 10 april 2016

Tropische honingkoek


Dit keer een ontbijtkoek met minder suiker en meer honing. Ook heel fijn en nog altijd zoet genoeg! Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in en doe er bakpapier in. Doe je dat laatste niet, krijg je de ontbijtkoek niet uit de vorm. Geen aanrader. In een mengkom gaan de honing, bruine suiker, kaneel, koekkruiden en eieren. Roer met garde door. Pers een sinaasappel zodat je vers sap hebt. Voeg dit toe en roer nog eens. Met een grote zeef boven de bak kun je het zelfrijzend bakmeel toevoegen. Zo hou je het zonder klonten. Opnieuw roeren. De kokos mag erbij en roeren maar weer (ik zie een patroon, jij ook?). De banaan pureren met een staafmixer in een hoge beker. Ook de bananenprut mag erin en...yep roeren! Nu moet je van de tropische melange alles wat iets te groot is in kleine stukjes breken of snijden, dus de gedroogde banaanstukjes en sommige van de noten. Spatel dit erdoor, niet roeren dus ;-). Nu mag het hele beslag in de geprepareerde cakevorm. Strooi de greinsuiker erover.
Nu 40 minuten in de oven op 180, dan de oven terug naar 130 graden zetten. Nu nog een kwartier op die stand en dan is je ontbijtkoek klaar. Meteen in aluminiumfolie wikkelen, als deze tropische honingkoek nog lekker warm is. Zo hou je buitenkant lekker zacht, zoals het hoort. Laat in het folie afkoelen op een rooster. Dat duurt wel even dus. De koek blijft een weekje lekker om te eten. Maar dat halen wij meestal niet...Allerlekkerst natuurlijk met een laagje roomboter erop. Mmmmm.... Je kunt van ontbijtkoek trouwens een uitermate schattige traktatie maken. Kijk hieronder maar, op Pinterest kun je zat leuke voorbeelden vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen