vrijdag 29 april 2016

Eierkoeken


Ik hou wel van eierkoeken. Maar er worden helaas veel vieze eierkoeken verkocht. De fabrieksvarianten vind ik al helemaal niet eetbaar. Dus je begrijpt het al, hoogste tijd om het zelf eens te proberen! Met dit recept heb je 6 bescheiden formaat eierkoeken. Verwarm je oven maar vast voor op 180 graden.

Benodigdheden:
1 ei
50 gram kristalsuiker
1 theelepel citroenrasp (dr Oetker)
50 gram bloem
Halve theelepel bakpoeder
Beetje zout

Doe het ei met de suiker in een mengkom en mix geduldig tot het klaar is. Dat mag wel een minuut of 5. Het moet een bepaalde luchtigheid hebben en houden. Vandaar dat je de citroenrasp erdoor gaat mengen met een spatel. De bloem en bakpoeder erboven zeven en een heel klein beetje zout erin doen. Ook dit voorzichtig door het beslag doen met de spatel. Op een bakplaat met bakpapier maak je zes hoopjes met een lepel. Ze lopen nog behoorlijk uit, dus niet te dicht bij elkaar! Met 10 minuten in de oven zijn de eierkoeken klaar. Je zou nog variaties kunnen maken door er wat rozijnen door te doen of stukjes chocolade. O ja, eierkoeken blijven vrij licht, dus niet door laten bakken omdat je denkt dat het nog niet klaar is. Anders heb je harde eierkoeken. Als ze afgekoeld zijn, voorzichtig van het bakpapier afhalen. Het is wat plakkerig. Ook handig om bij het bewaren rekening mee te houden, anders heb je ineens 1 hele grote klont eierkoek....

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen