donderdag 7 april 2016

Oosterse salade


Vorige week heb ik voor het eerst zelf taugé gekweekt. Leuk, niet moeilijk en snel resultaat want binnen 1 week kun je al verse taugé oogsten :-). Maar dat hoef jij natuurlijk niet te doen, je kunt het ook gewoon in de supermarkt kopen. Ik zal je er niet op aankijken hoor...Deze salade past goed als bijgerechtje bij een Aziatische maaltijd. Snij de komkommer en cherry tomaatjes in kleine stukjes nadat je ze hebt gewassen. Meng dit met de taugé en de kipreepjes. In een ander bakje doe je de zonnebloemolie, knoflookolie, azijn, gembersiroop en sojasaus. Mix dit door elkaar met een garde of een vork. Nu nog wat peper en de sesamzaadjes erbij, kort roeren. Doe de salade op een klein schaaltje doe wat van de dressing erover. Strooi er, om het af te maken, wat gebakken uitjes overheen. Zo heb je eens wat anders dan gewone sla!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen