zaterdag 14 mei 2016

Aardappelsalade


Dit is een fijn bijgerecht voor als je gaat barbecueën. Zo eet je niet alleen maar vlees en stokbrood. Moeilijk is het niet. Je moet het alleen een tijdje van tevoren maken, zodat het goed kan afkoelen.

Dit is wat je nodig hebt:
350 gram geschilde aardappels
1 kleine rode ui
1 teen knoflook
40 gram kipfiletreepjes
50 gram augurk
2 bosuitjes
40 gram hamblokjes
1 eetlepel kruidenazijn
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel Griekse yoghurt
1 theelepel mosterd
Beetje Italiaans zeezout
Beetje Marrakech kruidenmix
Verse peterselie, bieslook, selderij(samen 2 theelepels)

Eerst dus de aardappels schillen en in blokjes snijden. Wassen en dan met wat water aan de kook brengen. Ze hoeven slechts een paar minuten te koken want het moet geen aardappelpuree worden. Giet af en laat de aardappelblokjes afkoelen. Snipper ondertussen de ui fijn en de bosuitjes. De augurk klein snijden, net als de hamblokjes en kipreepjes. Dit alles mag bij de afgekoelde aardappelblokjes. Pers er een teen knoflook boven. Hussel alles door elkaar. Pluk de verse kruiden, was ze en knip fijn. Maak een sausje van de mayo, yoghurt, mosterd, kruidenazijn en de kruiden. Giet erover en meng door elkaar. Doe wat van de verse groene kruiden erdoor, maar bewaar wat om bovenop te strooien. Gewoon omdat dat er leuk uitziet. Als je het heel koud wilt serveren, kun je het nog een tijdje in de koelkast zetten. Heerlijk voor bij de bbq of als je hartige taart eet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten