dinsdag 24 mei 2016

Champignonragout


Ik wilde iets pakken uit de koelkast en zag dat mijn champignons er wat minder florissant uitzagen. Dat was reden voor mij om er snel iets mee te doen. Want weggooien is zonde. De foto's waren niet zo mooi zag ik achteraf, helaas. Lekker was het echter wel. Dat is toch het belangrijkste. Je kunt het gebruiken als voorgerecht of als bijgerecht of als vleesvervanger.

Dit heb je nodig:
1 bakje champignons
25 gram vloeibare boter
1 theelepel Marrakech kruidenmix
2 theelepels knoflook koriander woksaus
1 teen knoflook
25 gram bloem
300 ml heet water
30 ml rode port
1/3 van een bouillontablet
Eventueel verse groene kruiden

Snij de champignons in plakjes. Verwarm de boter in een koekenpan. Bak de champignons hierin. Pers hierboven de knoflook. Strooi de Marrakech kruidenmix erover. Heb je die niet, kies dan voor peper en wat andere pittige kruiden. Doe de woksaus erbij en roer af en toe om. De bloem mag erdoor, goed doorroeren en even laten garen. Dan beetje bij beetje het hete water erin. Steeds roeren zodat er geen klontjes in komen. Verkruimel het stukje bouillon tablet erboven. Ook de port mag erbij. Als laatste kun je nog wat verse groene kruiden erover strooien als je het serveert. Goede combi met een zelfgebakken broodje. Genoeg recepten te vinden hier toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen