zondag 12 juni 2016

Groente-kruidenomelet


De vrijdag is typisch zo'n dag dat we wel lekker willen eten, maar niet te uitgebreid willen koken. Dus vaak een soepje met een broodje bijvoorbeeld. Dit keer maakte ik er een smakelijke omelet bij. Stiekem nog best gezond want met de nodige groente en verse groene kruiden.

Nodig:
Wat vloeibare boter
4 eieren
50 ml kookroom light
4 blaadjes paksoi
2 bosuitjes
5 champignons
Een derde puntpaprika
1 eetlepel zongedroogde tomaat
2 eetlepels verse groene kruiden (peterselie, bieslook, kerriekruid)
75 gram spekjes
30 gram geraspte 30+ kaas
1 theelepel Marrakech kruidenmix

In een mengkom klop je de eieren met de kookroom los. Was de verse groene kruiden en knip klein. Dit gaat door het losgeklopte ei samen met 1 theelepel Marrakech kruidenmix. Heb je dat niet, leef je dan uit met zelfgekozen kruiden. De groente klein snijden, dus aan de slag met de bosuitjes, paksoi, puntpaprika en champignons. De zongedroogde tomaat klein snijden. In de koekenpan ga je eerst de spekjes uitbakken. Dat kan zonder boter. De groentes meebakken. De zongedroogde tomaat erbij. Zo nodig voeg je nu nog wat vloeibare boter toe als je pan wat droog is. Mocht je deze variant wat te calorierijk vinden: je kunt de spekjes vervangen voor kipreepjes. Dat deed ik voor mezelf ook. Mijn mannen prefereerden de spekjes. Giet het omelet mengsel erbij en laat het op zacht vuur garen. Liefst met een deksel erop. Als je een eindje onderweg bent, mag de geraspte kaas erover. De omelet voorzichtig omkeren zodat beide kanten ongeveer goudbruin zijn. Lekker op een broodje.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen