dinsdag 14 juni 2016

Maaltijdsalade met garnalen


Wat heb je nodig?
200 gram ijsbergsla
Beetje rucola
Een derde deel komkommer
Halve gele paprika
50 gram pasta
Beetje bouillonpoeder
100 gram cocktailgarnalen
6 cherrytomaatjes
2 eetlepels zongedroogde tomaat
1 eetlepel saladekruiden

Voor de dressing:
1 eetlepel knoflookolie
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel loempiasaus
1 eetlepel woksaus sweet chili (Jumbo)
2 eetlepels magere yoghurt

Dit is een lekkere gezonde salade die volstaat om als maaltijd te gebruiken. Ik at er nog een stukje gebakken pangasius bij. Maar dat mag je uiteraard helemaal zelf bepalen. Eerst kook je de pasta in heet water met wat bouillonpoeder. Laat afkoelen en uitlekken. Was en snij de komkommer en paprika in stukjes. In een grote schaal doe je de sla. Ik deed er wat rucola bij uit eigen tuin, voor een wat pittigere smaak. Was en snij de cherrytomaatjes door. Snij de zongedroogde tomaat in stukjes. Doe alles bij de sla. Ook de afgekoelde pasta. Maak de cocktailgarnalen schoon. Strooi wat saladekruiden over je mooie salade. Heb je geen saladekruiden? Er zit onder andere peterselie, bieslook, zwarte peper en knoflook in. In een bakje doe je alle ingrediënten voor de dressing. Even goed roeren. Apart erbij serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen