donderdag 16 juni 2016

Kwarkbollen


Nu ik van mezelf (tijdelijk) minder mag snoepen, zoek ik natuurlijk nog steeds wel naar smakelijke dingen. Maar gezonder. Zo kwam ik op het plan om eens zelf kwarkbollen te maken. En ja, ze zijn lekker! Qua smaak zit het een beetje tussen een scone en een krentenbolletje in.

Dit heb je nodig voor 6 kwarkbolletjes:
100 gram bloem
25 gram amandelmeel
125 gram magere kwark
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zonnebloemolie
60 gram rozijnen
1 ei
10 gram kokos

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem je muffin bakblik en vet 6 van de vakjes in met wat boter of olie. In een mengkom mix je de kwark met het ei door middel van een garde. Ondertussen laat je de rozijnen wellen in een bakje met warm water. Boven de mengkom zeef je de bloem, amandelmeel en het bakpoeder. Spatel dit erdoor. Voeg de olie en de kokos toe. Als de rozijnen 10 minuutjes geweld hebben, giet je ze af en dep je ze droog. Spatel de rozijnen door het beslag. Met de ijslepel verdeel je het beslag over 6 vakjes. Bak de kwarkbolletjes in 15 tot 20 minuten gaar. Lekker om op te smullen met een plakje kaas of een beetje honing.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen