donderdag 9 juni 2016

Linzen sugar snaps salade


Onlangs kreeg ik een zakje linzen van Hak gratis bij mijn boodschappen. En opnieuw oogstte ik sugar snaps uit de moestuin. Zo ontstond het plan voor deze salade. Het is genoeg voor 2 personen.

Nodig:
200 gram linzen van Hak
150 gram sugar snaps
1/4 deel van kruidenbouillon tablet
5 cherrytomaatjes
80 gram verse ananas
1/3 puntpaprika
1 eetlepel sesamzaadjes met knoflook
1 teen knoflook
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel honing
1 theelepel peterselie
1 theelepel gembersiroop
1 eetlepel knoflookolie

Was de sugar snaps. Snij de puntjes en de draden langs de naden weg. Doe ze in een pannetje met warm water en het beetje kruidenbouillon tablet. Laat ze 3 minuten koken, dan afgieten en laten uitlekken. Spoel de linzen schoon met koud water. Doe in een mooi salade schaal, want het oog wil ook wat toch? De afgekoelde sugar snaps zo nodig door de helft snijden. Was de cherrytomaten en snij in stukjes, net als een derde van een rode puntpaprika. Snij de verse ananas in stukjes. Je kunt natuurlijk ook een blikje gebruiken, maar dat is toch iets minder gezond. Meng alle deze ingrediënten door elkaar. Strooi de sesamzaadjes en de peterselie erover. Maak nu in een kommetje de dressing: 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel ketjap, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel knoflookolie en een theelepel gembersiroop. Goed roeren. Pers de knoflook erdoor. Je kunt de dressing apart serveren of over de salade doen. Je kunt deze gezonde salade als onderdeel van een vegetarische maaltijd gebruiken. Tast toe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten