vrijdag 3 juni 2016

Pangsit Goreng

Dit is wel een heel smakelijk bijgerecht voor als je wilt uitpakken met een uitgebreide Chinese maaltijd. Qua vulling heb je verschillende opties voor een pangsitvel. Aangezien mijn man niet houdt van garnalen, heb ik die er niet door gedaan. Al zie je op internet wel vaak de combi van gehakt met garnalen als vulling.

Dit heb ik gebruikt:
Een pakje pangsitvellen
125 gram half om half gehakt
50 gram klein gesneden prei
1 fijn gesneden rode ui
1 teen knoflook
1 theelepel gembersiroop
1 theelepel ketjap manis
Mespuntje sambal
Beetje laos
Beetje ketoembar
Beetje peper en zout
Eiwit

Het eiwit heb je alleen maar nodig als 'lijm'. De ui en prei snij je klein. Doe door het gehakt. Zo ook alle smaakmakers. Meng door elkaar. Pangsitvellen kun je bij de toko kopen, maar waarschijnlijk ook wel bij een uitgebreidere supermarkt. Laat de vellen ontdooien. Per vel gebruik je een kleine eetlepel vulling. Hoe je het beste kunt vouwen, kun je zien in het instructie filmpje wat mijn zoon maakte of onderaan nog eens rustig in de collage. De frituurpan moet 180 graden warm zijn. De pangsit goreng hoeft er maar kort in, ongeveer 1,5 minuut. Lekker met een beetje loempia saus.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen