donderdag 2 juni 2016

Pisang Goreng


Tijd om weer een aanvulling te doen op de Chinese gerechten van mijn blog. Een zoet bijgerecht dit keer. Gefrituurde banaantjes in een deeglaagje.

Dit heb je nodig:
100 gram zelfrijzend bakmeel
Half zakje vanillesuiker
Helft van een losgeklopt ei
70 ml melk
2 grote bananen
Wat poedersuiker

Maak in een mengkom het beslag. Doe eerst het meel en de vanillesuiker erin. Het ei erbij en dan beetje bij beetje de melk. Zorg dat je een glad beslag krijgt door goed te kloppen met de garde. Laat het even staan. Schil de bananen. Snij ze in 3 of 4 stukken (afhankelijk van hoe groot jouw bananen zijn) en ook overdwars door. Verwarm je frituurpan voor op 180 graden. Doe de banaanstukjes in het beslag en schep het voorzichtig om. Met een schuimspaan doe je een paar banaanstukjes met beslag in je frituurpan. Dat werkt beter dan je mandjes omhoog zetten want dan plakt het beslag erg vast aan je mandje. Je ontkomt er niet helemaal aan dat je aan het eind misschien wat losse stukjes uit je olie moet vissen. Maar goed, dat hoort erbij. Doe er niet teveel tegelijk anders ben je straks de pisang! Met een paar minuutjes heb je goudbruine pisang goreng. Bestrooien met wat poedersuiker en smullen maar. Je kunt het als bijgerecht eten, maar ook als toetje. Jouw feestje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten