woensdag 6 juli 2016

Aardbeien schuimtoetje



Een heerlijk simpel toetje, luchtig & fruitig! Heel bescheiden qua calorieën.
Dit heb je nodig voor 3 toetjes:
200 gram aardbeien
1 eiwit
3 eetlepels zoetstof
Slagroom
Paar aardbeitjes als decoratie

Maak de aardbeien schoon en snij door midden. Doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Doe deze aardbeienpuree door de zeef. Scheid een ei, je gebruikt alleen het eiwit in dit recept. Doe het eiwit in een schone vetvrije kom en klop het stijf met een mixer. Als het eiwit goed stijf is (je kunt de schaal op zijn kop houden zonder dat het eruit gaat vallen), spatel je de helft van de aardbeienpuree door het eiwit. Niet mixen, maar spatelen zodat het lekker luchtig blijft. Doe 2 van de eetlepels zoetstof door het aardbeienschuim. De andere eetlepel gaat door het restant aardbeienpuree. Doe het aardbeien schuim in een glas en zet het in de koelkast tot je het wilt serveren. Net voor het serveren giet je een eetlepel aardbeienpuree over het schuim. Je kunt, net als ik deed, de slagroom apart serveren, maar het kan er natuurlijk ook bovenop. Snij een paar aardbeien in plakjes en decoreer je toetje ermee. Ik ben fan!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen