vrijdag 8 juli 2016

Broccoli krieltjes schotel


Dit is een lekkere ovenschotel als je smakelijke krieltjes in huis hebt. Die had ik, omdat ik zelf aardappels in mijn moestuin hebt. Sterker nog, ik doe gewoon wat aardappels met uitlopers in een laagje grond in een grote pot. Zodra het groen boven de grond komt, doe je er weer een laagje grond op. Dat gaat net zolang door tot je pot vol zit. Dan laat je de aardappelplant groeien en als het eerste loof geel gaat worden, is het tijd om te oogsten. Van 3 tot 4 aardappels heb je zo een maaltje voor 4 personen. De aardappels smaken heerlijk! Veel hebben dus een krieltjes formaat (zie de foto). Je kunt het ook eens proberen? Alleen af en toe wat water geven en eventueel een beetje biologische mest.

Dit recept is voor 2 personen:
250 gram krieltjes
Beetje kruidenbouillon
500 gram broccoli
2 tenen knoflook
2 eieren
2 eetlepels magere kwark
30 ml gezeefde tomaten (passata)
50 ml kookroom light
1 theelepel Marrakech kruidenmix
3 trostomaten
1 eetlepel zongedroogde tomaat
Handje geraspte 30+ kaas
Vloeibare boter

Kook de broccoli kort, een minuut of 5. Boen de krieltjes schoon met een borsteltje want je laat de schil eromheen. Kook de krieltjes zo'n 10 minuten in wat bouillon. Giet de krieltjes en broccoli af. Vet een ovenschaal in. Verwarm de oven op 200 graden. Doe hier de krieltjes en broccoli in. Pers de teentjes knoflook erbij en verdeel de zongedroogde tomaat over de schaal. Klop 2 eieren los in een kom. Hierbij gaan ook de kwark, kookroom en gezeefde tomaten. De Marrakech kruidenmix erdoor en roeren maar. Snij de trostomaten in plakjes. Verdeel over de ovenschotel. Giet het eimengsel erover. Strooi wat geraspte kaas als laatste. Met 25 minuten in de oven is het klaar. Lekker samen met een stukje beenham. Je zou er ook voor kunnen kiezen om stukjes gebakken kipfilet erdoorheen te doen. Dan heb je meteen alles in 1.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen