zaterdag 9 juli 2016

sinaasappelkwark


Zin in een lekker fris toetje? Met niet al te veel calorietjes? Lees dan gerust verder...

Nodig:
4 perssinaasappels
Sinaasappelrasp van 1
30 gram honing
2 theelepels taartina poeder
450 gram magere kwark
100 ml yoghurt

Boen 1 sinaasappel goed schoon met een borsteltje. Rasp de schil ervan af. Pers de sinaasappels uit en doe dit samen met de rasp in een steelpan. Breng aan de kook en voeg de honing toe. Laat een kwartiertje zachtjes koken. Neem dan wat van het sap, doe dit in een bakje met de taartina en roer goed door elkaar. Roer dit 'papje' door het al wat ingedikte sinaasappelsap. Laat nog een minuut koken en laat vervolgens afkoelen. Roer in een kom de kwark en yoghurt door elkaar, samen met 5 eetlepels van de afgekoelde sinaasappelsaus. Zet dit afgedekt in een koelkast. Serveer deze sinaasappelkwark met een eetlepel saus erover. Slagroom erbij kan, maar zonder ook al heel smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen