zaterdag 9 juli 2016

Pangasius met citroen-mosterd



Een visje bakken in de koekenpan met wat kruiden en paneermeel, dat is kinderlijk simpel en o zo lekker. Maar je gebruikt er wel weer wat meer boter bij. Dit keer koos ik dus voor pangasius uit de oven.
Dit heb je nodig...
300 gram pangasius
Viskruiden
2 eetlepels milde mosterd
rasp van 1 citroen
2 schijfjes citroen
10 gram pittenmix
1 eetlepel sesamzaadjes
Beetje vloeibare boter

Vet een ovenschaal licht in. Snij de pangasius door midden. Waarschijnlijk heb je zo 4 stukken (ik had 2 filets met dit totaal gewicht). Wrijf de vis in met viskruiden. Leg ze in de ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer de mosterd uit met een kwastje op de vis, zowel de boven als onderkant. Boen de citroen schoon met een borsteltje. Rasp de schil van de citroen. Verdeel dit over de vis. Snij 2 schijven citroen en deel deze in twee stukken. Leg een halve schijf op elke vis. Doe nog een beetje citroensap over de vis. Verdeel de sesamzaadjes en de pittenmix over de pangasius. Een kwartiertje in de oven en je visje is klaar! Als variatie kun je door de mosterd een eetlepel honing roeren voordat je de vis insmeert. Maar ik hou wel van de frisse smaak van citroen, jij ook?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten