zondag 10 juli 2016

Spinazie ei muffin


Deze spinazie ei muffins zijn een lekker bijgerecht. Een handige manier om nog wat groente leuk te presenteren op je bordje. Met dit recept heb je 9 stuks. Het is wel een beetje worstelen om ze uit de muffin vorm te krijgen, dus goed invetten is wel belangrijk.

Dit heb je nodig:
90 gram verse bladspinazie
6 cherry tomaatjes
80 gram zongedroogde tomaat
2 eieren
100 gram hüttenkäse
1 theelepel Marrakech kruidenmix
Vloeibare boter

Vet de muffinvorm goed in met een kwastje. Warm de oven voor op 200 graden. Verdeel de spinazie blaadjes over 9 vakjes. Snij de tomaat in stukjes, ik gebruikte de verschillende kleurtjes cherry tomaat. Doe in elk bakje wat van de stukjes tomaat en zongedroogde tomaat. Klop de eieren los in een kom samen met de kruiden en de hüttenkäse. Giet het eimengsel in elk bakje. Deze hartige muffins gaan ongeveer 20 minuten in de oven en zijn dan klaar om op te eten. Lekker in combinatie met een visje.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen