maandag 18 juli 2016

Broodpudding


Nog een leuk recept voor als je oud brood over hebt, dat wil zeggen een restje stokbrood. Broodpudding is officieel een toetje, maar je kunt het net zo goed als lekkernij bij de koffie serveren. Met deze hoeveelheid maak je een kleine broodpudding.

Nodig:
100 gram oud stokbrood
150 ml magere melk
Half zakje vanillesuiker
1 ei
50 gram honing
30 gram rozijnen
20 gram chocodrops
Halve banaan
15 gram hazelnoten
Beetje vloeibare boter

Oven aanzetten op 175 graden. Warm de melk op met de vanillesuiker en de honing. Snij het stokbrood in stukjes. Doe dit in een mengkom en schenk hier de warme melk op. Hussel door elkaar. Scheid het ei. Doe de eidooier bij het broodmengsel. Voeg de rozijnen, chocodrops en stukjes hazelnoot toe. Snij de halve banaan in kleine stukjes. Roer alles door elkaar. Klop het eiwit helemaal stijf. Spatel dit als laatste door het beslag. Vet een kleine ovenschaal of springvorm in met boter. Doe het beslag erin. Bak het gaar en klaar in ongeveer 40 minuten. Even wat laten afkoelen en dan 'storten' op een rooster tot het helemaal koud is. Doe het met beleid anders breekt je broodpudding in stukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen