woensdag 27 juli 2016

Fruitig sorbetijsje


Ik heb dit ijsje een sorbetijsje genoemd omdat ik het daar het meest op vind lijken. Maar of het officieel zo is? nou ja, ik ben maar een amateur hoor... Het is zeker weten een gezonder ijsje want geen suiker toegevoegd. Je moet het een paar uur van tevoren maken, anders is het nog niet voldoende bevroren. Misschien wel handig om te weten als je wat overhoudt, het ijs dan nog wel erg hard wordt. Je hebt een blender nodig om dit ijs te kunnen maken.

Deze spullen heb je nodig:
225 gram diepvries aardbeien
1 banaan
200 ml yoghurt

Voor de saus:
150 gram verse aardbeien
1 nectarine
1 eetlepel zoetstof
Eventueel slagroom

In de blender doe je direct uit de diepvries de aardbeien. Snij de banaan in plakjes en gooi erbij. Ook de yoghurt erin en gas geven met die blender! Tot alles fijn is. Dan doe je het goedje in een bakje en zet je het in de vriezer om verder koud te worden. Na een uurtje kun je het nog eventjes doorprakken met een vork om ijskristallen tegen te gaan. Ondertussen kun je ook nog wat spelen met de staafmixer. In een hoge beker doe je de schoongemaakte aardbeien. De nectarine schil je en snij je in stukken. Ook dit gaat in de beker. Staafmixer activeren en ja hoor, ook dit is weer gepureerd. Eventueel door de zeef heen doen als je niet van de kleine pitjes houdt. Een beetje zoeter maken met het beetje zoetstof. Wil je dat niet gebruiken, kun je voor honing gaan. Serveer het sorbetijs als mooi bolletje door de ijslepel te gebruiken. Doe hierover wat van de aardbei-nectarine saus. Indien gewenst doe je er een toef slagroom op. Lekker voor op een zomerse dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen