woensdag 27 juli 2016

Kerriesaus met appel en ananas


Wie heeft er nu eigenlijk een pakje nodig om kerrie saus te maken? Eerder pakte ik dit soort zaken vrij automatisch. Maar bewuster bezig zijn met koken, mede door dit bloggen, zorgt ervoor dat ik eigenwijs denk: dat kan ik zelf beter zonder enge toevoegingen. Dit is dus een smakelijke zelfgemaakte saus geworden.

Nodig:
Halve appel
50 gram verse ananas
1 kleine rode ui
25 gram vloeibare boter
2 eetlepels bloem
200 ml bouillon
1 flinke theelepel kerrie

Snij de ui fijn. Ook de appel en ananas moeten in kleine stukjes worden gesneden. Kook water om bouillon mee te maken. In een steelpannetje verwarm je de boter. Fruit hierin de ui. Roer hierdoor de bloem samen met de kerrie. Goed roeren. Hou dit eventjes vol, giet dan een beetje bouillon erbij en roer goed door. Steeds kleine beetjes erbij zodat het een mooie gladde saus wordt. De stukjes appel en ananas gaan erin. Laat een paar minuten zachtjes pruttelen. Deze kerriesaus is lekker bij rijst of als saus over prei of verzin zelf iets...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen