zaterdag 23 juli 2016

Gevulde choco cupcake


Ooooh... deze gevulde cupcake is heel fijn. Ik zag blije gezichten bij iedereen die ging proeven!
Nodig:
125 gram roomboter
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
2 eetlepels magere melk

Voor de vulling:
50 gram pure chocolade
1,5 theelepel kookroom light

Voor de botercrème:
50 gram melk chocolade
75 gram roomboter
75 gram poedersuiker
Wat nougatine

De cupcakes zijn gewoon basis, simpel. Dus de zachte boter met de suiker mixen tot het vermengd is. Niet te lang, want dan kunnen je cupcakes inzakken. Dan 1 voor 1 de eieren erbij. Het meel erboven zeven en kort mixen tot glad beslag. Voeg een paar eetlepels magere melk toe zodat het deeg soepel genoeg wordt. In een muffinvorm doe je papieren bakvormpjes en met een ijslepel verdeel je het beslag. Bakken in een voorverwarmde oven op 160 graden. Met 20 minuten zijn ze klaar. Af laten koelen. Dan moet er een uitholling komen voor de vulling. Ik heb daar een speciaal dingetje voor, maar ik denk dat het met een appelboor best zal lukken. Gooi wat je eruit haalt niet weg, je hebt namelijk weer een deel als dekseltje nodig als je vulling erin zit.
Voor de vulling breek je de pure chocolade in stukken en voeg je de kookroom toe in een bakje. Verwarm dit in de magnetron, roer na 15 seconde een keer. Steeds kort verwarmen. Zodra het gesmolten is en vloeibaar, kun je met een lepeltje de vulling in de cupcake doen. Doe het dekseltje erop. De zachte boter en de poedersuiker ga je mixen, niet meteen hard zetten anders heb je een poedersuikerstofwolk! Zeker 5 minuten mixen, dan wordt het lekker luchtig. Dan smelt je de melkchocolade in de magnetron. De gesmolten chocolade door de botercrème roeren. Besmeer de cupcake met deze choco botercrème. Versieren met een beetje nougatine.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen