zaterdag 23 juli 2016

Gevulde Italiaanse kipfilet


Kipfilet uit de oven had ik nog niet zo vaak geprobeerd om te maken. Ik was altijd bang dat het te droog zou worden. Maar dat was met deze constructie niet aan de orde. Mede doordat je de kipfilet inpakt met Coburgerham.

Nodig voor 3 personen:
3 kipfilets
Kipkruiden
3 theelepels Paturain light
1 teen knoflook
100 gram rauwe ham (Coburger)
Wat vloeibare boter
100 gram cherry tomaatjes
1 eetlepel zongedroogde tomaat
3 theelepels groene pesto
Halve gele paprika
40 gram geraspte 30+ kaas

Leg de kipfilets open en bestrooi met kipkruiden. Besmeer elke kipfilet met 1 theelepel Paturain. Pers een teen knoflook uit en verdeel deze over de filets. Doe de kipfilet dicht en wikkel om elke filet 2 plakken rauwe ham. Vet een ovenschaal in met wat boter en leg de ingepakte kipfilet erin. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de tomaatjes en snij ze doormidden. Snij een halve paprika in reepjes. verdeel de tomaatjes, de stukjes zongedroogde tomaat en paprika over de ovenschaal. Op de bovenkant van elke kipfilet smeer je wat groene pesto. Hierover gaat een beetje geraspte kaas. Het gaat een half uur in de oven en dan is het gereed. Zeker voor herhaling vatbaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen