vrijdag 29 juli 2016

Gevulde lemoncurd cupcake

Dit is een gevulde cupcake die heerlijk fris smaakt door de lemoncurd die je in het midden als cadeautje kunt vinden. Je moet dus eerst de lemoncurd maken. Gelukkig heb ik een snel recept voor lemoncurd.

Verder nodig:
125 gram roomboter
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
2 eetlepels magere melk

Voor elke cupcake:
een theelepel lemoncurd als vulling

Voor de botercrème:
75 gram poedersuiker
75 gram zachte roomboter
Beetje citroensap
1 theelepel citroenrasp (dr Oetker)

De cupcakes zijn basis, dus simpel. De zachte boter met de suiker mixen tot het vermengd is. Niet te lang, want dan kunnen je cupcakes later inzakken. Dan 1 voor 1 de eieren erbij. Het meel erboven zeven en kort mixen tot glad beslag. Voeg een paar eetlepels magere melk toe zodat het deeg soepel genoeg wordt. In een muffinvorm doe je papieren bakvormpjes en met een ijslepel verdeel je het beslag. Bakken in een voorverwarmde oven op 160 graden. Met 20 minuten zijn ze klaar. Af laten koelen. Maak een uitholling voor de vulling. Ik heb daar een speciaal dingetje voor, maar ik denk dat het met een appelboor best zal lukken. Gooi wat je eruit haalt niet weg, je hebt namelijk weer een deel als dekseltje nodig als je vulling erin zit. Als je cupcakes afgekoeld zijn, kun je de lemoncurd in de uitholling doen. Ongeveer een theelepel per cupcake. Dan het dekseltje erop. De zachte boter en de poedersuiker mixen, niet meteen hard zetten anders heb je een special effect als poedersuikermist! Zeker 5 minuten mixen, dan wordt het lekker luchtig. Voeg dan de rasp en ongeveer een theelepel citroensap toe. Mix nog kort en smeer dit op de cupcake. Je kunt nog wat versiering op je cupcake strooien zodat het er feestelijk uitziet!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen