donderdag 14 juli 2016

knoflookcroutons


Jajajaja....hier word ik nu zo gelukkig van! Lekker zelf maken. Niks kant en klaar. Wat minstens net zo charmant is dat je je overgebleven brood of stokbrood hiervoor kunt gebruiken. In ons geval was het een restant stokbrood. Ik zal snel verklappen wat je nodig hebt en hoe simpel het is.

100 gram stokbrood
2,5 eetlepel kruidenolie
2 tenen knoflook
1 theelepel peterselie
Zeezout

Verwarm de oven op 200 graden. Snij de korst rondom van het stokbrood af. Snij ongeveer gelijke blokjes brood. Pers in een kom de knoflook, doe hierbij de kruidenolie en peterselie. Roer door elkaar. Hussel de broodblokjes hier doorheen en zorg dat elk stukje in aanraking komt met de olie en de kruiden. Spreid uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hierover het zeezout. Bak de knoflookcroutons in 12 minuten. Heerlijke geuren in huis. Je kunt de croutons, als ze afgekoeld zijn, prima bewaren in een afgesloten bakje voor ongeveer een week. Als je ze dan al niet hebt opgesmikkeld! Een geweldig ingrediënt om een salade op te leuken!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen