donderdag 14 juli 2016

Spinazie salade met mango


Tijd voor weer een heerlijke salade! Dit keer met spinazie. Je gebruikt hierbij ook je zelfgemaakte knoflookcroutons. Je kunt deze salade eten als lunchgerecht voor 1 persoon of als bijgerecht bij je diner. Kies zelf maar. Het is allebei heerlijk. Ik at het de ene dag als lunch en maakte het de volgende dag bij de BBQ als salade. Zo lekker vond ik het!

Nodig:
80 gram bladspinazie
70 gram mango
Halve oranje paprika
6 cherry tomaten in drie kleuren
10 gram knoflookcroutons
Italiaans zeezout

Voor de dressing:
1 eetlepel knoflookolie
1 eetlepel kruidenazijn
1 theelepel mosterd
1 eetlepel honing

Ik had een zak bladspinazie die al gewassen en kant en klaar was. Ik haal alleen de te lange steeltjes ervan af. Pak een mooie schaal voor je salade. Snij de mango in stukjes, net als de tomaatjes. Maak de paprika schoon en snij er reepjes van. Hussel al deze zaken door elkaar. Strooi de knoflookcroutons erover en bestrooi met wat Italiaans zeezout. Maak in een bakje de dressing door alles goed door te roeren. Serveer de dressing in een apart bakje.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen