donderdag 25 augustus 2016

Ananas kiwi cupcake


Dit is een cupcake die de boel op zijn kop zet. Of beter, je moet deze cupcake op zijn kop zetten. Dan zie je namelijk het plakje kiwi zitten! Een tikkie tropisch door de combi van ananas, kiwi en kokos. Het is wel een uitdaging om ze uit de muffinvorm te krijgen. Misschien werkt het makkelijker als je een siliconenvorm gebruikt.

Dit gebruik je voor 12 stuks:
200 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram witte basterdsuiker
100 gram roomboter
2 eieren
125 gram ananas
2 kiwi's
50 gram geraspte kokos
2 theelepels bruine basterdsuiker
Vloeibare boter

Verwarm de oven op 175 graden voor. Vet de muffinvorm heel goed in, want je gebruikt voor deze cupcake geen papieren bakvorm. Strooi in elk bakje wat van de bruine suiker. In een kleine koekenpan doe je een beetje van de vloeibare boter en bak je de kokos lichtbruin. Doe in elk bakje van de muffinbakvorm ook wat van deze kokos, ongeveer een theelepeltje per bakje. Schil de kiwi's en zorg dat je 12 mooie plakjes snijden kunt. Leg in elk bakje een plakje kiwi. In een mengkom mix je de roomboter en suiker. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Doe het bakmeel erbij door de zeef. De ananas gaat in een beker zodat je het met de staafmixer kan pureren. Meng de gepureerde ananas door je beslag. Met een ijsschep doe je een bolletje op elk stuk kiwi. Strooi hier weer wat van de geroosterde kokos over. Na zo'n 20 minuten in de oven is dit tropische feestje klaar! Goed af laten koelen voordat je gaat proberen om deze cupcakes te 'storten'. Maar jij kunt dat. Toch? Zonder dollen, ik had hier en daar wat stukjes eraf, maar ze bleven redelijk goed heel.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen