maandag 22 augustus 2016

Bramen crumble


Dit is een heerlijk toetje. Zeker in deze tijd, nu de bramen rijpen en er genoeg geplukt kan worden. Dus heb jij ook een voorraadje? Mooi, kun je vanavond een lekker toetje serveren.

Met deze hoeveelheden heb je genoeg voor 4 personen:
250 gram bramen
1,5 banaan
4 theelepels honing
4 theelepels bramenportsaus
4 eetlepels kokosrasp
Wat vloeibare boter
75 gram roomboter
75 gram bruine basterdsuiker
110 gram bloem
Zakje vanillesaus van dr Oetker
250 ml magere melk

Verwarm de oven voor op 200 graden. Je gebruikt 4 kleine ovenschaaltjes. Vet deze in. Was de bramen goed als ze uit eigen tuin komen. Verdeel over de 4 bakjes. Snij de banaan in stukjes en verdeel gelijk. In elk bakje gaat wat honing en bramenportsaus. Hoe je dat kunt maken, kun je ook vinden op mijn blog. In een klein koekenpannetje rooster je de kokos even in een heel klein beetje boter. Is het goudbruin? Dan mag je dit verdelen over het fruit. Nu doe je in een mengkom de koude roomboter, basterdsuiker en bloem. Kneed met de vingers losjes tot je een kruimeldeeg hebt. Dek het fruit af met een kruimel laag. Deze bramencrumble gaat ongeveer een half uurtje de oven in.
Ondertussen maak je de vanillesaus. Deze kocht ik in Duitsland. Geen idee of ze iets dergelijks verkopen in Nederland. Je hoeft het alleen maar te mengen met een garde met melk. Even laten staan en klaar ben je. Ik vind het verrassend lekker smaken. Je kunt de saus warm of koud gebruiken. In dit geval zou ik voor de optie koud gaan, aangezien crumble altijd bloedheet uit de oven komt. Serveer het apart zodat iedereen naar smaak saus erover kan gieten. Saus over? Bewaren in de koelkast!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten