donderdag 11 augustus 2016

Bramenportsaus


Dit is een geweldige saus! Ik vind het een topper omdat je deze saus warm kunt serveren bij bijvoorbeeld kiprollade of kipfilet. Maar ook lekker over een toetje als ijs. En zeker niet verkeerd om een lepel ervan door je kwark of yoghurt te doen als ontbijt. Ik bedoel maar...zat opties! Aangezien wij een bramenstruik hebben, kan ik ze vers van de pers plukken. Dat voelt als een heerlijke luxe.

Dit heb je nodig:
250 gram bramen
100 gram blauwe bessen
2 eetlepels honing
50 ml rode ruby port
50 ml kookroom light
2 eetlepels zoetstof

Was de bramen en blauwe bessen. Doe ze in een steelpan met een theelepel water. De honing mag er meteen bij. Breng aan de kook en roer regelmatig. Na een minuut of 10 zachtjes koken, mag de port erin. Daarna de kookroom. Na nog eens 5 minuten mag de saus door de zeef. Als je de saus warm wilt gebruiken, kun je 'm gezeefd terug doen in het pannetje. Roer de zoetstof er achteraf door, want dat is niet geschikt om flink op te warmen. Je kunt ook suiker of meer honing gebruiken. Je moet proeven of het zoet genoeg voor je is. Hierover kunnen de meningen uiteenlopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen