zaterdag 13 augustus 2016

Kip courgette ovenschotel


Dit is een ovenschotel met een Italiaans tintje. Verwarm je oven voor op 200 graden. Dan ga ik verklappen wat je nodig hebt:

400 gram kipfilet
Kipkruiden
1 teen knoflook
Vloeibare boter
200 gram courgette
100 gram champignons
100 gram pompoen
600 gram aardappelschijfjes
50 gram groene pesto
1 eetlepel bruschetta kruiden
250 ml kookroom light
1 ei
50 ml magere melk
1 theelepel Italiaanse kruiden
Italiaans zeezout
30 gram Serrano ham
75 gram geraspte 30+ kaas

Vet een ovenschaal in. Snij of knip de kipfilet in stukjes, breng op smaak met kipkruiden. Snij de courgette in dunne plakjes nadat je 'm gewassen hebt. Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Laat de pompoenstukjes ontdooien (als je tenminste net als ik pompoen uit de diepvries gebruikt). In de ovenschaal mag een laag aardappelschijfjes. Daarop de laag courgette plakjes. Strooi hierover de bruschetta kruiden. In een koekenpan wat vloeibare boter verwarmen. Bak hierin de kipfilet. Pers de knoflook erbij. De champignons toevoegen en vervolgens de pompoenstukjes. Doe de pesto erin en roer goed door, gevolgd door de kookroom. Als het zachtjes kookt, is het klaar om over de courgette laag te verdelen. Nu mag er weer een laag aardappelschijfjes overheen. Klop in een bakje het ei los met de magere melk en de Italiaanse kruiden en het zeezout. Giet dit over de aardappelschijfjes. Verdeel nu de stukjes Serrano ham en strooi de geraspte kaas als laatste over de ovenschotel. Deze ovenschotel moet 40 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen