vrijdag 23 september 2016

Avocado dadel brownies

Ik had er nog nooit van gehoord....brownies zonder roomboter. Maar in plaats daarvan avocado. Ik vond het ergens op internet. Het blijkt best bekend. Tja, bij mij dus niet. Ik heb er weer een eigen draai aan gegeven door ook dadels en amandelmeel te gebruiken. Bovendien heb ik een chocoglazuur gemaakt en erop gedaan. Okay aan de slag!

Dit heb je allemaal nodig:
100 gram amandelmeel
100 gram dadels
1 avocado
100 gram honing
2 eieren
5 gram bakpoeder
50 gram walnoten
50 gram cacaopoeder
30 gram choco drops

Voor de glazuur:
75 ml gecondenseerde melk
75 gram pure chocolade
75 gram poedersuiker

Oven voorverwarmen op 175 graden. Schil de rijpe avocado en snij de avocado in stukjes. Doe deze in een hoge beker samen met de halve dadels. Doe de honing erbij en maak fijn met de staafmixer. Hevel het nu over in een mengkom. Voeg 1 voor 1 de eieren erbij en mix door elkaar. Doe in een bakje de cacaopoeder, het amandelmeel en het bakpoeder door elkaar. Mix dit bij de rest van het beslag. Breek de walnoten in stukjes en spatel samen met de choco drops door het beslag. Vet een vierkante bakvorm van 15 cm in, doe bakpapier op de bodem. Het beslag erin en door de oven in. Met ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven is het klaar. Test na 25 minuten even met een prikker of de binnenkant al gaar is. Als de prikker schoon eruit komt, is het goed. Laat de brownies afkoelen. Voor de glazuur breek je de chocolade in stukjes. Smelt door kort in de magnetron te doen, tussendoor roeren. Is de chocolade gesmolten, dan doe je de gecondenseerde melk erdoor. Goed roeren. De poedersuiker er via een zeef bij doen. Mocht het glazuur te stevig worden, kun je eventueel een lepeltje koffie erdoor doen. Als de brownies uit de bakvorm zijn, mag je het glazuur aanbrengen met een spatel. Versier als je dat leuk vindt met wat chocolaatjes of mokkaboontjes. Snij in bescheiden stukjes, het is namelijk machtig maar wel heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen