zaterdag 24 september 2016

Gevulde paprika's met gehakt en couscous

Dit is een smakelijk gerecht waarbij je eigenlijk alleen nog een lekkere salade en stokbroodje nodig hebt en dan heb je al voldoende als maaltijd. Van de vulling hou je ook wat over wat je er gewoon bij kunt eten. Het is voldoende voor 3 of 4 personen.

Nodig:
3 paprika's
150 gram couscous
450 gram rundergehakt
1 eetlepel gehaktkruiden
3 tenen knoflook
1,5 eetlepel olijfolie
1 theelepel Ras El Hanout
Vloeibare boter
125 gram courgette
2 bosuitjes
50 gram gele rozijnen
2 eetlepels gembersiroop
1,5 theelepel komijn
1 theelepel kurkuma
3 theelepels Marrakech kruidenmix
Halve theelepel zeezout
Beetje geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in. Snij de paprika's door, was en maak schoon. Pers 1 teen knoflook in de olijfolie en mix de Ras El Hanout erdoor. Dit is een kruidenmengsel. Met een kwastje bestrijk je de paprika's hiermee. Rooster de lege paprika's vast 10 tot 15 minuten in de oven. Ondertussen snij je de courgette in kleine blokjes en snij de bosuitjes. In een wok doe je wat vloeibare boter en bak je de gehakt rul met de gehaktkruiden. Pers de 2 tenen knoflook erboven. De bosui en courgette mogen erbij. Maak de couscous klaar. Doe de couscous in een pan, schenk hier 250 ml gekookt water op. Omroeren, even een aantal minuten laten staan en nogmaals omroeren. De couscous mag bij het gehaktmengsel. Goed mengen. Wel de rozijnen in heet water. Giet na 5 minuten af. De rozijnen gaan bij de vulling voor de paprika's. Breng het geheel op smaak met de gembersiroop, komijn, kurkuma, zout en Marrakech kruidenmix. Haal de lege paprika's uit de oven. Vul ze ruim. Je houdt wat over. Doe er een beetje geraspte kaas over en zet nog eens 10 minuten in de oven. Een gerecht met een Oosters tintje.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen