zondag 25 september 2016

Eikenbladsla met omelet en bacon

Voor deze salade heb je nodig:
100 gram eikenblad sla melange
3 plakjes bacon
50 gram geitenkaas
1 ei
Scheutje melk
Beetje vloeibare boter
Beetje Marrakech kruidenmix
Beetje Italiaans zeezout
Maisbroodcroutons (klik hier voor het recept!)

Voor de dressing:
2 eetlepels balsamico azijn
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels honing
2 eetlepels yoghurt

Eerst maak je de omelet. Klop het ei los met een scheutje melk. Breng op smaak met de Marrakech kruidenmix en wat Italiaans zeezout. Doe wat vloeibare boter in een kleine koekenpan. Bak de omelet. Laat afkoelen. Bak hierna de bacon uit. Als beiden zijn afgekoeld kun je de omelet en de bacon in reepjes snijden. Doe de sla in een grote schaal. Strooi hier de omelet en bacon over. Snij de geitenkaas in stukjes en verdeel over de sla. Maak de dressing door de balsamico, olijfolie, honing en yoghurt goed te mengen. Serveer apart van de salade, net als de maisbroodcroutons. Heel smakelijk, genieten dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen