zaterdag 10 september 2016

Bosvruchtenvlaai

Dit is een geweldige taart om te maken in de zomer omdat je dan verse frambozen, bramen, aardbeien en blauwe bessen kunt gebruiken. De bodem is een cakebodem met gemalen amandelen erdoor. De bodem kun je prima een dag van tevoren maken. Pas op de dag dat je de taart wilt gaan gebruiken, maak je de mascarponevla en versier je de taart met fruit. Als slot maak je het af met een gelei erover.

Nodig:
150 gram roomboter
150 gram kristalsuiker
3 eieren
125 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram gemalen amandelen
Beetje boter en bloem

75 gram mascarpone
1 zakje vanillesaus dr Oetker
200 ml melk

100 gram frambozen
100 gram blauwe bessen
100 gram aardbeien
100 gram bramen
1 zakje Taartina

Verwarm de oven voor op 160 graden. In een mengkom doe je de zachte boter en kristalsuiker. Mix deze door elkaar. 1 voor 1 de eieren erdoor mixen. De fijn gemalen amandelen en het bakmeel erdoor mengen. Vet een vlaaibodem in met een beetje boter. Strooi er een beetje bloem over, schudt het overtollige eruit. Doe het beslag erin. Glad strijken en in de oven zetten voor ongeveer 20/25 minuten. Als de bodem wat is afgekoeld, stort je 'm voorzichtig. Pas als de bodem is afgekoeld, mag je de mascarponevla erop gaan doen. Maak hiervoor eerst de vanillesaus. Eigenlijk hoor je hier 250 ml melk bij te doen, maar door 200 ml te gebruiken blijft het wat steviger. Volg verder de instructie op het pakje. Als het wat stijver is geworden, neem je 75 ml van de vanillesaus (dus niet alles gebruiken!) en 75 gram mascarpone en meng dit goed door elkaar. Deze mascarponevla verdelen over de bodem. Was de aardbeien en snij door midden. Zo nodig het andere fruit wassen. Verdeel nu op een mooie manier op de vla. Maak de gelei door de instructies op het zakje Taartina te volgen. Als het klaar is, verdeel je het over het fruit. Laat de taart afkoelen en de gelei opstijven. Deze bosvruchtenvlaai is lekker met een beetje slagroom erop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten