woensdag 21 september 2016

Hartige bladerdeeghoorn met kaasvulling

Bij Heel Holland Bakt maakte ze zoete hoorns van bladerdeeg. Maar ja, dan wil ik meteen ook een hartige hoorn testen. Het principe van de hoorn maken is hetzelfde uiteraard.

Nodig voor 3 stuks:
3 plakjes bladerdeeg
Wat vloeibare boter
Sesamzaadjes met knoflooksmaak
Zeezout
70 gram bieslook roomkaas
40 gram magere kwark
50 gram geraspte kaas
Kerrie en curry kruidenzout

Verwarm de oven op 200 graden. Laat de bladerdeeg ontdooien. Maak repen van 3 cm breed. Je hebt er dus 4 die je aan elkaar plakt. Maak het een beetje nat met water. Maak van aluminiumfolie de hoorns. Vet ze in met een kwastje. Draai vanaf de punt de reepjes eromheen. Maak opnieuw een beetje nat. Bestrooi met sesamzaadjes en zeezout. Bak in 20 minuten af. laat goed afkoelen en haal voorzichtig de aluminiumfolie eruit. De vulling maak je door de kwark met de roomkaas te mengen. De geraspte kaas toevoegen en op smaak brengen met kerrie en curry kruidenzout. Het laatste is een zout waar allerlei specerijen in zitten. Als je dat niet hebt, verzin je zelf wat kruiden. Door elkaar roeren en de hoorns vullen. Geschikt als voorgerechtje. Of om te serveren aan een vegetarische gast aan je tafel.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen