dinsdag 20 september 2016

Mascarpone perzik toetje

Dit recept is genoeg voor 3 personen. Het is eigenlijk een dubbel toetje, dus dubbele verwennerij! Je zou het ook los van elkaar kunnen nemen natuurlijk.

Nodig:
3 wilde perziken
1 nectarine
1 perssinaasappel
2 eetlepels honing
200 gram vanille ijs
125 gram mascarpone
1 zakje vanillesaus dr Oetker
200 ml melk
Half zakje vanillesuiker
Slagroom
Wat chocolaatjes om te decoreren

Om te beginnen schil je de perziken en nectarine. Snij in stukjes. De sinaasappel schoonboenen en de schil raspen. Deze rasp bewaar je even. Pers de sinaasappel nu uit. Doe de helft van dat sap in een steelpannetje samen met de perzik/ nectarine. Honing erbij en zachtjes aan de kook brengen. Na 10 minuutjes mag het van het vuur. In een beker met de staafmixer pureren. Af laten koelen. Neem 3 eetlepels van deze perziksaus en meng dit met het vanille ijs. Prak goed door elkaar en zet in de vriezer. Maak de vanillesaus met de melk zoals op het pakje staat. Je gebruikt niet alle saus die je maakt. Je kunt op mijn blog andere recepten ermee vinden, mocht je nog een bestemming zoeken voor je restant vanillesaus. Neem dus 100 gram van de vanillesaus en meng dit met de mascarpone. De sinaasappelrasp en de helft van het sinaasappelsap mogen erdoor. Tot slot een half zakje vanillesuiker erbij. Doorroeren en over 3 glaasjes verdelen. Hier bovenop gaat de overige perziksaus. In een bijpassend bakje doe je een bolletje van het perzikijs. Slagroom erop, chocolaatje als versiering en klaar is je dubbel date met een toetje!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen