vrijdag 2 september 2016

Shoarma taartje


Dit taartje is bedoeld voor 2 personen. Ik vind het typisch een gerecht wat wij graag op vrijdag eten met een soepje vooraf, wat salade en stokbrood erbij. Maar ik zal het niet verklappen als je het op een andere dag of een andere manier doet hoor. Het zou ook een geschikt gerecht zijn als je een buffet wilt maken met allerlei lekkernijen.

Dit heb je nodig:
250 gram shoarma
Vloeibare boter
Halve paprika
200 gram champignon roerbakmix
1 teen knoflook
4 plakjes bladerdeeg
1 eetlepel paneermeel
2 eieren
70 gram magere kwark
1 eetlepel woksaus gember knoflook
1 theelepel gembersiroop
Wat paprikapoeder, peper en zout
75 gram geraspte kaas

Je kunt dit taartje maken in een kleine springvorm of in een boterkoekvorm. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Vet je vorm in met een beetje boter. In een koekenpan doe je wat vloeibare boter om de shoarma te bakken. Snij de paprika in stukjes. Als de shoarma dicht geschroeid is, mag je de paprika en champignon mix erbij doen. Pers de knoflook erboven. Af en toe omroeren. Niet langer dan nodig bakken want het gaat ook nog in de oven. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak met het bladerdeeg een bodem. Strooi er het paneermeel in zodat de bodem goed wordt en niet zompig. Als het nodig is, laat je de shoarma en groente uitlekken. Bij mij was het geen natte bende, dus kon het er meteen in. Strooi hier de geraspte kaas over. In een kom klop je de eieren en de kwark los met elkaar. De woksaus en gembersiroop mogen erbij samen met de kruiden. Giet het mengsel over je taartje en zet 'm zo'n 25 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen