maandag 29 augustus 2016

Bloemkoolschotel

Voor deze bloemkoolschotel heb je geen poespas uit pakjes nodig. De saus maak je zelf, geen probleem! Zo weet je tenminste wat er in je ovenschotel zit.

Dit heb je nodig:
450 gram aardappelschijfjes
450 gram bloemkool (diepvries)
2 rode uien
Halve gele paprika
300 gram rundergehakt
200 gram magere rookworst
2 tenen knoflook
Gehaktkruiden
1 eetlepel woksaus teriyaki
Vloeibare boter
100 gram geraspte 30+ kaas
1 eetlepel maïzena
2 eetlepels water
150 ml water
150 ml kookroom light
1 ei
2 theelepels mosterd
1 theelepel bieslook
1 theelepel peterselie
Italiaans zeezout en peper

Snij de ui en paprika in stukjes. Kook de bloemkoolroosjes kort en giet ze dan af. In een koekenpan doe je wat vloeibare boter. Hierin bak je de rundergehakt met de gehaktkruiden rul. Voeg hier de geperste knoflook aan toe samen met de ui en paprika. De eetlepel woksaus gaat er ook door.
Vet een ovenschaal in. Begin met een laagje aardappelschijfjes. Verdeel hierover het gehaktmengsel. Snij de rookworst in dunne plakjes en maak hier een volgende laag mee. Nu is de bloemkool aan de beurt. Misschien valt je op dat het op de foto in een andere volgorde is, maar door mijn keus bleef de saus wat teveel bovenop de ovenschotel. Vandaar deze kleine wijziging...Nu leg je een tweede laag aardappelschijfjes neer. De geraspte kaas erover verdelen. Hoogste tijd om de saus te maken en de oven voor te verwarmen op 200 graden. In een bakje meng je de maïzena met de 2 eetlepels water. In een steelpan doe je de kookroom en de 150 ml water. Breng dit aan de kook. Voeg als het kookt, het maïzena papje toe. Roeren en in laten dikken. Op smaak brengen met Italiaans zeezout, peper, peterselie en bieslook en de mosterd. Even wat laten afkoelen. Klop het ei erdoor. Deze saus over je ovenschotel gieten. 35 minuten in de oven en je kunt aan tafel om te smikkelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten