zaterdag 15 oktober 2016

Aardappeltaart

Ik maak wel vaker hartige taart, maar nog niet eerder een aardappeltaart. Ik vond een filmpje via Tasty op Facebook. Dan gebruik ik zoiets als inspiratie en houvast voor mijn recept. Het was heerlijk.

Dit heb je nodig:
450 gram aardappels
Vloeibare boter
Peper, zout en knoflookpoeder
100 gram York ham
1 bol mozzarella (125 gram)
2 eetlepels bruschetta kruiden
150 gram geraspte kaas (30+)
2 rode uien
Kerrie en paprikapoeder
250 ml kookroom light
2 eieren

Vet een ovenschaal in en verwarm je oven op 200 graden. Schil de aardappels en snij ze in plakjes. Was ze en kook deze schijfjes 5 minuten. Giet dan af en laat even afkoelen. Maak een eerste laagje van aardappelschijfjes. Bestrooi met peper, zout en knoflookpoeder. Leg er plakjes ham overheen. Snij de mozzarella in dunne plakjes. verdeel hier wat van over de ham. Strooi er een eetlepel bruschetta kruiden over. Nu weer een laag aardappels met de genoemde kruiden, ham, mozzarella en bruschetta kruiden. Strooi al wat geraspte kaas over deze laag, maar bewaar de helft. Snij de rode uien in dunne ringen en bak deze in vloeibare boter. Goed op smaak brengen met kerrie, paprikapoeder, peper en zout. De gebakken uien verdelen over de geraspte kaas. In een kom klop je de 2 eieren los en meng je dit met het flesje kookroom. Nog wat peper en zout erdoor. Giet dit over de aardappeltaart. Strooi de laatste kaas erover. Met 30 minuten is de aardappeltaart klaar om op te eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen