vrijdag 14 oktober 2016

Appelmoes

Zelf appelmoes maken. Niet moeilijk natuurlijk. Het meeste werk gaat in het schillen van je appels zitten. Maar het heeft iets ambachtelijks. Ik kreeg een enorme boodschappentas vol met goudreinetten van iemand. Dus dan moet je wel iets met appels doen. Vandaar.

Nodig:
2 kg goudreinetten
5 eetlepels kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels citroensap
Water

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appels in stukjes. Besprenkel met het citroensap. Strooi de suiker en vanillesuiker erover. Doe in een grote pan en voeg een bodempje water toe. Zet meteen een glas water in de buurt. Zo kun je steeds wat water toevoegen als het dreigt droog te koken. Want dat moet natuurlijk niet! Laat de appelmoes ongeveer een half uur zachtjes pruttelen. Af en toe roeren dus en wat water erbij doen. Als je ervan houdt, kun je rozijnen toevoegen. Maar ik ben thuis de enige die dat wel lekker vindt, dus ik hield het simpel. Als je hele gladde appelmoes wilt, kun je dat regelen met behulp van de staafmixer. Af laten koelen en klaar is het alweer. Lekker als bijgerecht bij een warme maaltijd, maar ook lekker om een toetje mee te maken...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen