donderdag 13 oktober 2016

sperziebonen pompoen schotel

Elke week maak ik wel een ovenschotel. Ik hou ervan en gelukkig mijn mannen ook. Deze was weer succesvol...

Nodig:
800 gram aardappels
4 eetlepels kookroom light
Kerrie, peper en zout
400 gram sperziebonen
400 gram pompoenblokjes
450 gram rundergehakt
1 eetlepel gehaktkruiden
2 sjalotjes
1 teen knoflook
Sweet chili
1 theelepel komijn
1,5 theelepel kerrie
100 gram spekreepjes
50 gram geraspte kaas
Beetje vloeibare boter

Schil de aardappels, was ze en kook ze gaar. Giet af en stamp fijn met de stamper. Hierdoor gaat een beetje kerrie, peper en zout en de kookroom. Stamp opnieuw en je puree is alvast klaar. Was en snij de sperziebonen, kook ze even voor. Als je verse gebruikt, doe je dat wat langer dan bij diepvries boontjes. Giet deze af. Vet een ovenschaal in. Als eerste laag komen de boontjes. In een wok bak je de gehakt rul met de gehaktkruiden. Snij de sjalotjes fijn en fruit mee. Pers de knoflook erbij. De pompoen erdoor scheppen. Op smaak brengen met de 1,5 theelepel kerrie en de theelepel gemalen komijn. Maal er ook wat sweet chili overheen. De tweede laag bestaat uit gehakt/pompoen. Daar bovenop maak je een laag met de aardappelpuree. Warm de oven voor op 200 graden. Bak de spekjes uit in een koekenpan. Strooi de geraspte kaas en de spekjes over de puree. Hier en daar een drupje vloeibare boter en in de oven schuiven maar. Met een half uur is het geregeld. Zelfgemaakte appelmoes smaakt er goed bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen