dinsdag 11 oktober 2016

Lasagne met mascarpone en yoghurt

Deze lasagne is een mix van gewone lasagnebladen en courgette 'bladen'. Zo is de lasagne wat minder zwaar. De bovenlaag is verrassend met de mascarpone en Griekse yoghurt.

Nodig:
Vloeibare boter
450 gram rundergehakt
1 eetlepel gehaktkruiden
400 gram Italiaanse groente
2 grote champignons
1 pakje tomaten fritto
1 blik blokjes tomaten
Halve courgette
6 verse lasagnebladen
2 eetlepels bruschetta kruiden
2 tenen knoflook
1 eetlepel woksaus gember/ knoflook
Peper, zout, paprikapoeder
100 gram mascarpone
100 gram Griekse yoghurt 0%
25 gram roomkaas bieslook light
1 ei
1 eetlepel Italiaanse kruiden
80 gram geraspte kaas

Vet een grote ovenschaal in. De oven mag straks op 200 graden. Rul het gehakt in wat vloeibare boter in een wok. Hierbij doe je 1 teen geperste knoflook en de gehaktkruiden. Snij de champignons in stukjes. De gemengde Italiaanse groente en de champignons gaan bij de gehakt. Lekker omscheppen. Wat woksaus erbij en de bruschetta kruiden. De blokjes tomaten en de fritto gaan erbij zodat je lasagnesaus krijgt. Breng verder op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Je saus is nu klaar. Was de courgette en haal de uiteindes eraf. Met een kaasschaaf haal je er repen vanaf. Je houdt ongeveer een halve over. Dep de repen courgette droog met keukenrol. In je ovenschaal gaat eerst een laag saus, dan de gewone lasagnebladen, weer laagje saus, dan de courgetterepen, dan weer saus, dan gewone bladen. Als je nog wat over hebt van de saus, kun je het laatste beetje bovenop doen. In een kom roer je de mascarpone, Griekse yoghurt en de roomkaas. Ook het ei gaat erdoor. Pers de knoflook erbij en de Italiaanse kruiden erin. Nog even roeren en het gaat als laatste saus op de lasagne. De geraspte kaas erover verdelen. 30 minuten in de oven. Lekker met een salade van tomaat en mozzarella.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten