maandag 10 oktober 2016

Paprika tapenade


Dit is echt een lekkere tapenade! Bij een stukje stokbrood of bij Parmezaanse broodreepjes. Voor deze tapenade moet je eerst paprika's roosteren en ook de andere ingrediënten. Maar het is niet ingewikkeld, dus het komt goed. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Dit is wat je erin doet:
3 paprika's (geel en rood)
250 gram tomaten
olijfolie
2 tenen knoflook
20 gram walnoten
20 gram pittenmix
1 theelepel gemalen koriander
Sweet chili
Peper en zeezout

Was de paprika's en snij doormidden. Maak schoon. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. leg de paprika met de bolle kant naar boven. Bestrijk deze met wat olijfolie. Dit gaat zo eerst 20 minuten de oven in. Was ondertussen de tomaten. Snij door en haal het ergste nat eruit. Dat gebruik je niet. Na 20 minuten haal je de ovenschaal uit de oven en doe je de halve tomaten erbij in. Ook 2 tenen knoflook (geschild) leg je erbij. Opnieuw 20 minuten de oven in. Niet schrikken als de paprika wat donker wordt. dat is slechts de schil en die haal je er straks af. Breek de walnoten in stukjes. Na de 20 minuten oventijd, voeg je de walnoten en pitten toe. Nu gaat het nog 5 minuten de oven in. In totaal heb je dus 45 minuten baktijd.
Laat het wat afkoelen. Nu moet je van de paprika's en de tomaten de velletjes afhalen. Doe de paprika en tomaat in een hoge beker met de pitten, walnoten en knoflook. De koriander erbij. Doe er lekker sweet chili bij. Dat is een smakelijke kruidenmix die ze bij de Jumbo verkopen. Ook nog peper en zeezout erin. Dan pak je de staafmixer en pureer je de tapenade. Je bewaart het in de koelkast. het blijft netjes afgedekt wel een weekje goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten