dinsdag 4 oktober 2016

Appel perzik taartje

Dit is een fijne variatie op een klassieke appeltaart. Ik heb 'm gemaakt in een boterkoekvorm en dat werkt prima.

Deze spullen heb je nodig:
100 gram roomboter
100 gram witte basterdsuiker
175 gram zelfrijzend bakmeel
Helft van een losgeklopt ei
1 zakje vanillesuiker
1,5 perzik
2 appels
2 eetlepels sinaasappelmarmelade
3 eetlepel kristalsuiker
1 eetlepel paneermeel
2 eetlepels amandelmeel
Meng de boter en basterdsuiker met deeghaken (in je mixer) door elkaar. Klop een ei los, hier gebruik je ongeveer de helft van, doe dit erbij met de helft van de vanillesuiker. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe. Als je niet meer kunt mixen, kneed je een samenhangende bal deeg met schone koude handen. Vet de boterkoekvorm in. Verwarm de oven op 175 graden. Laat het deeg eventjes rusten.Ik gebruikte 280 gram van het deeg voor de bodem en zijkanten. De rest is voor de reepjes op de bovenkant. Druk het deeg aan in de bodem, verdeel het goed. Op de bodem strooi je de paneermeel plus de amandelmeel. Schil en snij de appel in kleine stukjes, net als de perziken. Hussel door elkaar in een kom en strooi de rest van de vanillesuiker met de kristalsuiker erover. Schep de sinaasappelmarmelade erdoor. Als je dat niet lekker vindt, kun je ook kiezen voor abrikozenjam als alternatief. Doe de fruit vulling in je taart. Maak reepjes en leg die in een patroon over je appel perzik taart heen. Bestrijk met wat resterend ei. Het appel perzik taartje gaat 40 minuten de oven in.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen