dinsdag 25 oktober 2016

Appelmoes met havermoutcrumble

Eerst maak je zelf appelmoes. Heb je daar nu geen zin in, dan gebruik je kant en klare uit de supermarkt. Dit is wat je nodig hebt voor 3 lekkere toetjes:

500 gram appelmoes
Beetje vloeibare boter
20 gram rozijnen
40 gram bruine basterdsuiker
50 gram roomboter
50 gram havermout
30 gram bloem
1 theelepel koek en speculaaskruiden

Vet 3 ovenschaaltjes in met wat vloeibare boter. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de appelmoes over de schaaltjes. Schep de rozijntjes erdoor. In een kommetje doe je de suiker, roomboter, bloem, havermout en de koekkruiden. Meng het deeg nu door elkaar met 1 hand. Doe dat op een knijpende manier zodat het kruimelig wordt, want je wilt per slot van rekening een crumble maken. Doe een laagje kruimeldeeg over de appelmoes en stop het voor 20 minuten in de oven. Pas op, heet! Pas op, lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen