donderdag 27 oktober 2016

Perensap

Nooit geweten dat je peren of appelsap heerlijk zelf kunt maken zonder dat er eigenlijk extra suiker bij hoeft. Maar dat is echt zo. Perensap is nog makkelijker dan appelsap want het verloopt sneller.
Okay je hebt 1,5 kg Conference peren nodig en een halve liter heet water. Schil de peren en verwijder klokhuizen. Snij de peren in stukjes. Doe in een ruime pan. Kook het water en giet het erbij. Breng het zaakje aan de kook. Laat zachtjes pruttelen. Zo ongeveer 15 tot 20 minuten. Als je peerstukjes zacht zijn, maak je er puree van door het met de staafmixer fijn te maken. Pas wel op met spetteren want anders brand je je. Het vuur mag uit. Nu heb je een mengkom nodig met daarin een grote zeef of vergiet. Hierin leg je schone ruime handdoek. Giet hier de perenmoes in. Vrijwel onmiddellijk gaat het druppelen. En voor je het weet, heb je al wat perensap. Als het wat minder heet is, kun je de theedoek bij elkaar pakken aan de punten en dichtdraaien zodat er meer vocht uitkomt. Dat blijf je doen, tot er niets meer uitkomt. Je kunt er ook in knijpen. De overgebleven perenmoes kun je bijvoorbeeld gebruiken als toetje met een crumble erop of gewoon met een beetje kwark samen als ontbijt.
Laat het sap afkoelen en bewaar in een schone fles die je kunt afsluiten, in de koelkast. Mixen met de zelfgemaakte troebele appelsap is geweldig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten