zaterdag 29 oktober 2016

Zuurkoolschotel ananas

Eerder plaatste ik al eens het recept voor een zuurkoolschotel met brie. Dit keer een andere ovenschotel met zuurkool. Heerlijk als het buiten weer herfstig wordt. Eerlijk gezegd hebben wij deze ovenschotel met 2 personen helemaal opgesmikkeld.

Nodig:
650 gram aardappels
20 gram roomboter
30 ml kookroom light
Curry zeezout en peper
150 gram ontbijtspek
2 ons Yorkham
250 gram zuurkool met kruiden
6 schijven ananas op sap
Vloeibare boter

Schil, was en kook de aardappels. Giet af wanneer ze gaar zijn. Stamp fijn met de roomboter en kookroom tot een fijne puree. Breng op smaak met het zout en de peper. Warm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in. Doe in elk plakje Yorkham een beetje zuurkool en rol ze op. Leg deze in de ovenschaal. Leg daarop de schijven ananas. Hierop doe je de aardappelpuree. Strijk de bovenkant glad. Bak de ontbijtspekjes uit in een koekenpannetje. Leg deze bovenop de puree. Deze zuurkoolschotel mag een half uur in de oven. Je kunt er een stukje rookworst bij serveren. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen