zondag 30 oktober 2016

Haagse Bluf met mango

Deze keer heb ik geen Haagse Bluf gemaakt met bessen of bosvruchten maar met de combi mango en aardbeien. Eroverheen nog een lekker aardbeiensausje.

Met dit recept heb je 6 toetjes:
150 gram aardbeien
100 gram mango
1 zakje vanillesuiker
3 eetlepels kristalsuiker
2 eiwitten
Voor de saus:
200 gram aardbeien
8 eetlepels sinaasappelsap
2 eetlepels honing
1 eetlepel kristalsuiker
Plus wat aardbeitjes om te versieren

Doe de schoongewassen stukjes aardbei in een hoge smalle beker samen met de stukjes mango. Met de staafmixer pureren. Door de zeef doen zodat je de pitjes van de aardbeien eruit krijgt. Pak een schone vetvrije mengkom. Scheidt de eiwitten van de eidooiers (die laatste kun je bijvoorbeeld gebruiken voor wentelteefjes). Doe de eiwitten in de mengkom met het fruitmengsel plus de vanillesuiker en de suiker. Nu ga je mixen tot het fluweelzacht wordt. Tegelijk moet het natuurlijk wel stijver en steviger worden. Het mixen duurt wel een tijdje dus als je een staande mixer hebt, is dat best een handig plan om die dan te gebruiken. Met een tijdje bedoel ik wel 10 minuten. Schenk dat in mooie glaasjes of bakjes en zet tot nader order in de koelkast. Voor de saus maak je de aardbeien schoon en doe ze in een steelpan. Doe het sinaasappelsap erbij (liefst vers van de pers), samen met de honing en suiker Breng zachtjes aan de kook en laat lekker even pruttelen. Afhankelijk van hoe stevig je aardbeien zijn, duurt het korter of langer. Ik denk ongeveer een kwartiertje. Dan maak je het geheel glad met de staafmixer. Doe dat wel in een geschikte beker anders spetter je jezelf onder de hete saus. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben! De saus door de zeef doen en af laten koelen. Vlak voor het serveren van deze Haagse Bluf doe je een eetlepel saus erover. Versier met wat stukjes aardbei. Dat je nu wat teveel saus hebt, geeft natuurlijk niets. Het is namelijk ook heerlijk door een bakje kwark of yoghurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten