zondag 30 oktober 2016

Ontbijtcake met perenmoes

Als je perensap maakt, heb je perenmoes als restant over. Of misschien beter gezegd perenpulp als je flink hebt geperst. Dat zorgde voor deze vrije improvisatie bij mij om deze ontbijtcake te maken. Net wat gezonder door, niet teveel want het moet wel leuk blijven hahaha...

Nodig:
2 eieren
75 gram amandelmeel
50 gram havermout
1 theelepel bakpoeder
1 banaan
110 gram perenmoes
25 gram cashewnoten
40 gram rozijnen
50 gram honing
30 ml kookroom light
1 zakje vanillesuiker

De havermout maak je fijn met de staafmixer. Meng het met de amandelmeel. De banaan pureer je ook met de staafmixer. Klop de 2 eieren los. Doe alle ingrediënten behalve de rozijnen en cashewnoten door elkaar in een mengkom. Met een garde klop je alles door elkaar. Breek de cashewnoten in stukjes en spatel met de rozijnen door het beslag. Warm de oven voor op 180 graden. Vet een kleine cakevorm in. Leg er een stukje bakpapier in zodat je ontbijtcake straks makkelijk uit de vorm komt. Doe het beslag erin. Met 30 minuten is het klaar. Lekker als onderdeel van je ontbijt. Het is wat steviger en compacter dan een gewone cake.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen